ХАМАС оголосив про припинення вогню по Ізраїлю

ХАМАС оголосив про припинення вогню по Ізраїлю

Укрінформ
ХАМАС заявив про припинення ракетних і мінометних обстрілів Ізраїлю з 20.00 суботи, 14 липня.

Ракетні та мінометні обстріли міст і селищ в Північному Негеві тривали майже добу – в суботу з години ночі до дев'яти годин вечора по території Ізраїлю з Сектора Газа було випущено десятки ракет і мінометних снарядів, повідомляють "Новости Израиля".

ВПС Ізраїлю, зі свого боку, завдали з повітря по сектору Газа більше 40 ударів, повідомляє видання.

За його інформацією, палестинське МОЗ повідомило, що дві людини загинули і 14 були поранені.

В ізраїльському Сдероті в результаті прямого попадання ракети в житловий будинок поранення різного ступеня тяжкості дістали чотири людини – чоловік із дружиною і дві дочки. Пожежникам і волонтерам вдалося згасити в селищах Північного Негева 15 пожеж.

Читайте також: Ізраїль завдав наймасовішого з 2014 року денного удару по Сектору Газа

Ввечері прес-служба ЦАХАЛу повідомила: починаючи з 15 години із сектора Газа по Ізраїлю ХАМАС випустив близько 100 ракет. Близько 20-ти з них були перехоплені «Залізним куполом», 73 впали і вибухнули на відкритій місцевості. З першої години ночі до чотирьох годин дня ХАМАС випустив по Ізраїлю близько 70-80 ракет і мінометних снарядів.

Згідно з повідомленням, увечері, після інтенсивних переговорів про припинення вогню за посередництва керівництва Єгипту, прес-секретар терористичної організації «Ісламський джихад» повідомив, що ракетні та мінометні обстріли будуть припинені з 20.00 14 липня.

Також зазначається, що у підсумку обидві сторони – Ізраїль і ХАМАС – обмінялися погрозами, пообіцявши дати гідну відповідь у випадку поновлення нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-