Тайські рятувальники планують наступну фазу порятунку дітей із печери

Тайські рятувальники планують наступну фазу порятунку дітей із печери

Укрінформ
Представники рятувальної команди у Таїланді вранці 9 липня провели переговори з планування наступного етапу операції з порятунку людей, заблокованих у затопленій зливами печері.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Для того, щоб почати виводити нову партію хлопців, рятувальникам треба від 10 до 20 годин на підготовку. Це, зокрема, стосується необхідності наперед розмістити на шляху порятунку запасні балони для дихання", - повідомив губернатор провінції Чіанг-РайНаронгсак Осоттанакон.

Зазначається, що у рятувальній операції беруть участь дайвери з усього світу. 8 липня вони врятували перших чотирьох дітей. Їх вивели в супроводі двох рятувальників-аквалангістів кожного підводним шляхом. Згодом з'явилися повідомлення про шістьох врятованих. 

Читайте також: Маск розробив міні-субмарину для порятунку дітей з печери в Таїланді

Загалом у печерному комплексі Тхам-Луанг від 23 червня буди заблоковані 12 підлітків, гравців дитячої футбольної команди та їхній тренер, які вирушили туди на екскурсію. Рятувальники пояснюють, що порятунок усієї групи триватиме, залежно від погоди, від трьох до чотирьох днів.

Рятувальна операція привернула увагу всього світу, на порятунок зібралися водолази з багатьох країн світу, в першу чергу з Європи. У ході операції один із них, таїландський рятувальник, загинув.

Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-