У Кремлі сподіваються укласти хоча б одну угоду з Трампом - Bloomberg

У Кремлі сподіваються укласти хоча б одну угоду з Трампом - Bloomberg

Укрінформ
Чиновники РФ ведуть переговори зі своїми колегами у Вашингтоні, щоб укласти хоча б одну угоду, яка, як вони сподіваються, дозволить Трампу представити свій саміт з Путіним як тріумф, який виправдовує кроки з відновлення двосторонніх відносин.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Перше розширене засідання двох президентів розглядається в Росії як можливість відкрити нову сторінку у відносинах, які опустилися на дуже низький рівень. Зокрема через війну в Сирії та санкції, введені проти Росії у зв'язку з можливим втручанням в американські вибори, анексію Криму та підтримку сепаратистів на сході України", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, головними темами зустрічі лідерів 16 липня в Гельсінкі є роль Ірану в Сирії. Москва одночасно веде переговори з Тегераном, щоб той вивів війська із зайнятих територій в Сирії, куди мають зайти війська, лояльні президенту Сирії Башару Асаду.

Путін дав свою принципову згоду на вимоги США та Ізраїлю, щоб іранські війська покинули південну Сирію, заявили агентству два радники Кремля.

Читайте також: Росія - агресор: У Вашингтоні дали поради Трампу перед візитом до Європи

За словами високопоставленого чиновника, проаналізувавши зустріч Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, під час якої він оголосив про несподіване призупинення американських військових навчань з Південною Кореєю, Путін вирішив, що йому потрібно вести переговори з главою США особисто. Подробиці при цьому не зазначалися.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявляв, що лідери двох країн можуть зустрітися без помічників, як це зробили Трамп і Кім у Сингапурі.

Посол США в Росії Джон Хантсман підтвердив плани зустрічі один на один двох лідерів, заявивши, що Трамп піде на зустріч зі своїми "широко відкритими очами" щодо намірів Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-