Австралія припиняє допомогу Палестині

Австралія припиняє допомогу Палестині

Укрінформ
Австралія припиняє надання допомоги Палестинській автономії через побоювання, що ці кошти йдуть на фінансування тероризму.

Про це повідомила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, інформує видання The Australian.

“29 травня я звернулася до Палестинської адміністрації з проханням надати підтвердження, що австралійська допомога не використовується для фінансування виплат палестинцям, засудженим за політично мотивоване насильство... Я стурбована тим, що існує можливість їх використання на цілі, які Австралія ніколи б не підтримала”, - заявила міністр.

Вона зазначила, що будь-яка допомога, надана тим, хто засуджений за політично мотивоване насильство, є "образою австралійських цінностей" і підриває перспективи миру між Ізраїлем та Палестиною.

Читайте також: Єгипет не створюватиме центри для мігрантів на прохання ЄС

За її словами, уряд Австралії повідомив ПА та Світовий банк про своє рішення.

Міністр також зауважила, що вивільнені близько 10 мільйонів доларів буде спрямовано до Агентства ООН з надання допомоги палестинським територіям, яке підтримує мирний діалог між сторонами.

Водночас Бішоп висловила “впевненість” у тому, що виділені Австралією раніше кошти на підтримку ПА були використані належним чином.

Автор ініціативи про перегляд рішення уряду щодо надання допомоги палестинському уряду сенатор Фрейзер Аннінг заявив: “Я вітаю австралійський уряд... з припиненням надання коштів спонсору тероризму”.

Палестинську владу звинувачують у виплаті стипендій або “мученицьких виплат” у розмірі 3500 доларів США на місяць для сімей загиблих або ув’язнених ізраїльською владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-