Рятувальну операцію дітей, яких знайшли у печері в Таїланді, зупинили

Рятувальну операцію дітей, яких знайшли у печері в Таїланді, зупинили

Відео
Укрінформ
Рятувальну операцію дитячої футбольної команди і тренера, яких виявили дайвери в таїландській печері, призупинили щоб створити усі умови для безпечної евакуації.

Як передає "Радіо свобода", представники влади кажуть, що хочуть бути на 100 відсотків впевнені, що зможуть евакуювати підлітків без шкоди для їхнього здоров'я.

"Виявлених у печері тайських підлітків оглянули фахівці. За словами медиків, стан всіх дітей задовільний, хоча вони і трохи виснажені", - зазначається у повідомленні.

На опублікованому відео підлітки посміхаються, називають свої імена і говорять, що почувають себе добре. Ці кадри потім показали на поверхні батькам зниклих школярів. Деякі з них вже не вірили, що знову побачать своїх дітей, сказано в повідомленні.

Читайте також: Дітей, які застрягли у печері в Таїланді, вчать пірнати

"На даний час рятувальники все ще не вирішили, як підняти дітей на поверхню. Футбольну команду і тренера виявили військові дайвери в чотирьох кілометрах від входу в печеру. Щоб вибратися звідти, потрібно плисти по вузьких коридорах під водою. Школярі, які виросли в гірському районі, не вміють плавати. Представники влади кажуть, що хочуть бути на 100 відсотків впевнені, що зможуть евакуювати підлітків без шкоди для їхнього здоров'я", - інформує видання.

Як повідомлялося, 2 липня у Таїланді через дев'ять днів після зникнення в печері Кхао Луанг виявлені живими всі 12 підлітків і їхній футбольний тренер. Наразі із дітьми, яких 9 діб шукали у печерах, перебувають рятувальники, медики та військові. Вивести знайдених на поверхню не можуть, оскільки нині вода дуже сильна, а місце для проходу дуже вузьке.

Відео: Reuters. Фото: getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-