У Греції провладну коаліцію може розколоти питання про назву Македонії

У Греції провладну коаліцію може розколоти питання про назву Македонії

Укрінформ
Партія "Незалежні греки" не виключає виходу з коаліції із партією "СІРІЗА" у разі, якщо до парламенту Греції буде внесена для ратифікації угода про перейменування Колишньої югославської республіки Македонія.

Про це у понеділок заявив речник партії Теодорос Тосунідес, повідомляє Ekathimerini.

"Ми втримали країну і зараз виводимо її з банкрутства. Також існує ймовірність того, що наші дороги (із "СІРІЗА") розійдуться у майбутньому, коли угода про перейменування прибуде до парламенту", - сказав він.

Таку думку висловив і міністр оборони Греції і лідер партії "Незалежні греки" Панос Камменос, який заявив, що його партія може вийти з коаліції, якщо угода про перейменування буде внесена до парламенту для ратифікації.

Читайте також: Президент Македонії ветував законопроект про перейменування країни

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня, президент Колишньої югославської республіки Македонія Георге Іванов вдруге ветував законопроект про перейменування країни у Республіку Північна Македонія.

Міністри закордонних справ Греції та Македонії 17 червня 2018 року підписали угоду про перейменування останньої на Республіку Північна Македонія. Утім, підписана угода все ще потребує ратифікації в обох парламентах, а також схвалення на референдумі у Македонії.

Підписання цієї угоди, як очікується, відкриває для Македонії перспективу вступу до ЄС та НАТО.

Спір між двома країнами триває з 1991 року, коли Македонія проголосила незалежність і взяла собі назву Республіка Македонія. Водночас таку саму назву має регіон Греції.

Фото: Ekathimerini

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-