Трамп має намір укласти з Путіним угоду щодо Сирії - CNN

Трамп має намір укласти з Путіним угоду щодо Сирії - CNN

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає можливим укладення угоди з лідером Росії Володимиром Путіним про так звану зону відчуження на південному заході Сирії. 

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на дипломатичне джерело.

"За словами джерела, Трамп вважає, що він може досягти угоди з російським президентом Володимиром Путіним щодо так званої зони відчуження в південно-західній Сирії, яка дозволить США вийти (з Сирії - ред.) як можна швидше", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, американський лідер має намір обговорити Сирію під час зустрічі з Путіним у Гельсінкі 16 липня.

За даними журналістів, Трамп хоче запропонувати передати сирійській урядовій армії контроль над південно-західними районами Сирії вздовж йорданського кордону, які зараз контролює опозиція.

Таким чином, США зможуть швидше вивести свої війська з Сирії.

Також Трамп пропонує створити "зони відчуження" на південному заході Сирії, що дозволить виключити прямі зіткнення опозиції із сирійською армією.

Можливість передачі територій на південному заході Сирії Трамп уже обговорив з королем Йорданії Абдуллою II під час його візиту в Білий дім.

Читайте також: Столтенберг вважає діалог Трампа з Путіним свідченням сили

Водночас бажання Трампа якнайшвидше вивести війська з Сирії викликало занепокоєння у союзників США в регіоні, зокрема у сирійських повстанських сил, і, як зазначає видання, може "надихнути" Башара Асада, Іран і Туреччину, які протистоять їм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-