США можуть поповнитись 51-им штатом

США можуть поповнитись 51-им штатом

Укрінформ
У Конгрес США внесено законопроект про прийняття Пуерто-Рико до складу Сполучених Штатів у якості 51-ого штату.

Законопроект внесений представником Пуерто-Рико в нижній палаті конгресу США Дженніфер Гонсалес-Колон, повідомляє "Новое время", посилаючись на сайт американського законодавчого органу.

Як відомо, у червні 2017 року більшість жителів Пуерто-Рико, яке називають "неінкорпорованою територією США", проголосували на референдумі за перетворення їх країни в 51-й штат США.

Читайте також: Македонія увійде в НАТО лише з новою назвою – Столтенберг

За підсумками референдуму місцеві парламентарії відправилися до Вашингтона з петицією до Конгресу затвердити підсумок референдуму.

Для позитивного рішення потрібна проста більшість обох палат законодавчого органу та віза президента.

Пуерто-Рико  — територія, що перебуває на правах самоуправління під юрисдикцією США і має статус «неінкорпорованої організованої території», що означає, що дана територія не є невід'ємною частиною США, верховна влада належить Конгресу США, але дія на ній Конституції США обмежена. Розташована у Вест-Індії, на острові Пуерто-Рико з групи Великих Антильських островів і низці прилеглих малих островів. Населення на 2007 рік становило майже 4 мільйони осіб, площа території - більше 9 тис. квадратних кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-