США засуджують розправу з демонстрантами в Нікарагуа

США засуджують розправу з демонстрантами в Нікарагуа

Укрінформ
Офіційний Вашингтон оприлюднив заяву щодо ситуації в Нікарагуа, де урядові структури намагаються задавити акції протесту, в тому числі, шляхом залякування та вбивства активістів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні для преси речниці Держдепартаменту США Хізер Науерт, поширеному в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують нинішню кампанію насильства й залякування, яка підтримується урядом Нікарагуа, в тому числі підпали 16 червня будинку та бізнес-офісу однієї сім'ї в Манагуа", - наголошується в заяві.

Напади, а також погрози на адресу мирних демонстрантів та населення в цій країні є неприйнятними й повинні припинитися, підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США.

"Ми закликаємо до негайної та повної імплементації угоди, укладеної 15 червня в рамках Національного діалогу з прав людини", - зауважили в Вашингтоні.

При цьому, Держдепартамент підтримав прагнення населення Нікарагуа провести дострокові вибори.

Читайте також: Криваві протести в Нікарагуа: кількість жертв зросла до 178

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня Нікарагуа накрила нова хвиля масових протестів через наміри уряду реформувати систему соціального забезпечення. Вона передбачала підвищення ставки відрахувань на соціальне страхування до 22,5 відсотка для близько 700 тисяч працівників. Ескалація насильства охопила столицю країни Манагуа та інші міста.

Нинішня хвиля протестів стала наймасштабнішою за 11 років президентства Даніеля Ортеги. Протести змусили його відкликати реформу, звільнити заарештованих, послабити тиск на ЗМІ та закликати демонстрантів до політичного діалогу. Попри поступки влади протестувальники виступили проти репресій та закликають до перевиборів.

Фото: Euronews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-