Грецька опозиція ініціює вотум недовіри уряду через Македонію

Грецька опозиція ініціює вотум недовіри уряду через Македонію

Укрінформ
Лідер грецької опозиційної партії "Нова демократія" Киріакос Мітсотакіс ініціює вотум недовіри уряду через угоду щодо перейменування Македонії.

Про це повідомляє Ekathimerini. 

"У четвер лідер грецької опозиційної партії "Нова демократія" Киріакос Мітсотакіс анонсував, що внесе постанову про вотум недовіри уряду через угоду Афін і Скоп'є щодо перейменування (Македонії - ред.) після парламентського голосування за законопроект, який завершить четвертий перегляд програми міжнародних кредиторів", - йдеться у повідомленні.

Мітсотакіс додав, що мандат грецького уряду завершиться на тому, на чому й починався - "на брехні".

За словами спікера парламенту Греції, дебати щодо постанови розпочнуться сьогодні о 18 годині й завершаться у суботу ввечері.

Читайте також: У Македонії протестували проти нової назви країни

Як відомо, суперечка між Грецією й Македонією навколо назви останньої триває ще з 1991 року, проте глави урядів обох країн прийшли до угоди 12 червня 2018 року. Планувалося, що Республіку Македонію буде перейменовано на Республіку Північна Македонія.

13 червня  президент Македонії Георге Іванов відмовився підписувати угоду з Грецією про перейменування країни на Республіку Північна Македонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-