Прем'єр Грузії подав у відставку

Прем'єр Грузії подав у відставку

Відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі пішов у відставку. 

Про це він заявив на спеціальному брифінгу, повідомляє "Грузія Online". 

"Сьогодні той момент, коли треба дати можливість голові парламенту укомплектувати команду виходячи з тих переконань, які є в нього", - заявив Квірікашвілі.

При цьому він назвав значні рішення, проведені у сфері економіки: плавучий валютний курс, помірне зростання ставки рефінансування, кроки, зроблені з погляду надлишкових заборгованостей і дедоларизації.

Водночас наголошується, що ще вчора, після завершення засідання в офісі партії "Грузинська мрія" всі лідери заперечували, що прем'єр мав намір піти у відставку. А сьогодні вранці частина членів парламенту закликала його залишити посаду.

Підкреслюється, що відставка Квірікашвілі означає, що весь склад уряду буде автоматично у відставці. Після цього парламентська більшість у семиденний термін має представити президенту новий склад уряду, після чого глава держави теж через сім днів має представити парламенту склад уряду.

Як повідомлялося, у Грузії 31 травня почалися акції протесту після того, як Тбіліський міський суд виправдав одного зі звинувачених у вбивстві підлітка Зази Саралідзе, а другому перекваліфіковували звинувачення з умисного вбивства на спробу умисного вбивства. 

Читайте також: Грузія позбавляється російської політичної спадщини

На вимогу масової акції протесту подав у відставку головний прокурор Грузії Іраклій Шотадзе. Після цього протестувальники вимагали відставки уряду країни.

Прем'єр-міністр Грузії Квірікашвілі тоді відмовився піти у відставку, але наказав провести нове розслідування вбивства. 

Квірікашвілі очолював уряд Грузії з грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-