Трамп хоче ще раз зустрітися з Кім Чен Ином

Трамп хоче ще раз зустрітися з Кім Чен Ином

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що має намір іще раз зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це він сказав після підписання спільної угоди, повідомляє телеканал CNN.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи запросить Трамп Кім Чен Ина в Білий дім, президент США відповів: "Безумовно, я зроблю це".

Він додав, що зустріч відбудеться пізніше, "у певний час", запевнив президент США. Крім того, Трамп сказав журналістам, що планує відвідати Пхеньян.

При цьому глава Білого дому назвав лідера КНДР гарним переговірником.

"(Кім Чен Ин - ред.) гідний переговірник... Він веде переговори від імені свого народу... Я дізнався, що він дуже талановита людина. Я також дізнався, що він дуже любить свою країну", - наголосив президент США.

Читайте також: У Трампа кажуть, що Кім Чен Ин на колінах благав провести саміт США-КНДР

На прес-конференції за підсумками саміту Трамп повідомив, що Кім Чен Ин розповів йому про ліквідацію полігона для проведення ядерних випробувань.

"Північна Корея вже знищує основний полігон для ядерних випробувань", - сказав лідер США.

За його словами, це не було відображено у декларації, а "домовлено вже після підписання".

Водночас Трамп заявив, що санкції проти Північної Кореї, попри успіх саміту у Сінгапурі, залишаться в силі доти, доки не відбудеться повна денуклеаризація Корейського півострова. Президент США сказав, що "з нетерпінням чекає можливості їх зняти".

Трамп також зазначив, що США припинять проведення військових навчань із Південною Кореєю, на які зазвичай гостро реагувала КНДР. Він висловив сподівання, що в кінцевому підсумку США виведуть свої війська з Південної Кореї, але не в найближчому майбутньому.

Як повідомлялося, 12 червня у Сінгапурі відбувся саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

За підсумками зустрічі президент США Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин піджписали у Сінгапурі документ, відповідно до якого КНДР зобов'язалася докласти зусиль щодо повної денуклеаризації Корейського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-