Наїзд у Стокгольмі: терорист отримав довічне

Наїзд у Стокгольмі: терорист отримав довічне

Укрінформ
У Швеції засудили Рахмата Акілова до довічного тюремного ув'язнення після того, як він минулого року в'їхав вантажівкою в натовп людей. Тоді внаслідок атаки загинули п'ять осіб.

Про це повідомляє BBC.

"Громадянина Узбекистану (Рахмата Акілова - ред.), який у Швеції в'їхав вантажівкою в натовп, і від чого загинули п'ятеро людей, засудили до довічного тюремного ув'язнення за звинуваченнями у тероризмі", - йдеться у повідомленні.

Перед скоєнням нападу у Стокгольмі, Акілов неодноразово висловлював симпатію терористичному угрупуванню "ІДІЛ". Однак прокурорам треба було довести у суді, що він планував зашкодити державі, бо "ІДІЛ" не взяла на себе відповідальність після скоєного нападу.

Зазначається, що 40-річний Акілов прибув до Швеції ще у 2014 році, де хотів отримати притулок. Однак у грудні 2016 року йому повідомили, що він має залишити країну протягом чотирьох тижнів.

Після чого Акілов зник, а за декілька місяців до атаки його було навіть оголошено в розшук. 

Читайте також: Теракт у Стокгольмі: прокуратура вимагає для підозрюваного довічного

Як повідомлялося, 7 квітня 2017 року, в центрі Стокгольма вантажівка в'їхала в натовп людей, після чого врізалася у вітрину магазину і спалахнула. У результаті було поранено 14 перехожих, 5 осіб померли.

Водій вантажівки, затриманий за підозрою у вчиненні теракту, в усьому зізнався. Нападником виявився уродженець Узбекистану Рахмат Акілов. Він був завербований бойовиками "Ісламської держави" після того, як у 2014 році переїхав з Узбекистану до Швеції.

У лютому над обвинуваченим почався суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-