США обурені наміром Асада встановити дипвідносини з Абхазією і Південною Осетією

США обурені наміром Асада встановити дипвідносини з Абхазією і Південною Осетією

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив намір залежного від Москви сирійського режиму Башара Асада встановити дипломатичні відносини з проросійськими самопроголошеними республіками Абхазія й Південна Осетія, які є частиною Грузії.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, поширеній у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують намір сирійського режиму встановити дипломатичні відносини з окупованими Росією грузинськими регіонами Абхазії та Південної Осетії. Ці регіони є частиною Грузії", - заявила представник зовнішньополітичного відомства США.

Науерт підкреслила, що позиція Сполучених Штатів щодо Абхазії та Південній Осетії є непохитною.

"Ми повністю підтримуємо суверенітет Грузії, незалежність і територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонах і закликаємо всі держави не забувати своїх зобов'язань за статутом ООН та робити те ж саме", - зауважила вона.

Читайте також: Сирія визнала самопроголошені Абхазію і Південну Осетію на догоду Кремлю – МЗС

Представник Держдепу наголосила, що Сполучені Штати вкотре закликають РФ вивести російські сили на довоєнні позиції згідно з угодою про припинення вогню 2008 року.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Держдепартамент США розкритикував рішення сирійського уряду визнати незалежність Абхазії й Південної Осетії, пояснивши це тісним зв'язком і залежністю режиму Башара Асада з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-