Пожежа у Кемерові: Слідком РФ затримав начальника управління МНС

Пожежа у Кемерові: Слідком РФ затримав начальника управління МНС

Укрінформ
Начальника Головного управління МНС РФ по Кемеровській області Олександра Мамонтова затримано у справі про пожежу в торговому комплексі «Зимова вишня», в результаті якої в березні загинуло 60 людей.

Про це повідомляє Слідчий комітет РФ.

"Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу стосовно начальника ГУ МНС Росії по Кемеровській області Олександра Мамонтова, начальника відділу нагляду за діяльністю та профілактичної роботи міст Кемерово, Березовського і Кемеровського району управління наглядової діяльності та профілактичної роботи ГУ МНС області Григорія Терентьєва та інших осіб ... Мамонтова затримано, з Терентьєвим проводяться слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, залежно від ролі кожного зазначені посадові особи підозрюються в вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст.293 КК РФ (халатність) і ч. 4 ст. 160 КК РФ (розтрата).

Найближчим часом слідчі планують пред'явити Мамонтову і Терентьєву обвинувачення за вказаними статтями, а також звернутися з клопотанням до суду про обрання їм запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

За версією слідства, Мамонтов і Терентьєв не запланували і не провели в період 2017-2018 років перевірку дотримання вимог пожежної безпеки при експлуатації ВАТ «Кемеровський кондитерський комбінат» торгово-розважального центру «Зимова вишня», хоча їм було достовірно відомо, що вона повинна бути здійснена до 18 березня 2018 року.

Читайте також: У Кемерові зносять аварійну “Зимову вишню” - на місці трагедії розіб’ють сквер

Крім того, слідчі встановили, що з червня 2015-го по квітень 2018 року начальник кемеровського МНС "з використанням свого службового становища при пособництві невстановлених поки осіб вчинив розкрадання ввіреного йому майна - коштів Головного управління на суму понад 1,8 млн рублів... шляхом розтрати на користь третіх осіб".

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі з кінотеатрами, де було багато дітей. Від отруєння продуктами горіння, чадним газом і отриманих термічних опіків тоді загинуло 60 осіб, з яких 37 дітей (за іншими даними - 41 дитина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-