Стрілянина у школі в США: у нападника було “побажання” до тих, хто вижив

Стрілянина у школі в США: у нападника було “побажання” до тих, хто вижив

Укрінформ
Підліток, який вчинив масові вбивства у школі Санта-Фе в Техасі у п'ятницю, вирішив не вбивати тих, кому симпатизував, щоб вони розповіли його історію іншим.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на поліцію.

"У письмових свідченнях, в яких він іменується як Дімітріус Пагуртіс-молодший, стверджується, що 17-річний хлопець сказав поліції, буцімто він не стріляв в учнів, які йому подобалися, щоб його історію розповіли", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нападник на школу в Техасі хотів покінчити з життям

Як зазначається, незабаром після початку занять 17-річний учень Дімітріус Пагуртіс зайшов до класу і зі словами "Сюрприз!" почав стріляти. Він розстріляв десятьох людей і планував завершити свій напад самогубством, але був оточений поліцією.

Пагуртіс розповів, що в день нападу був вдягнутий у плащ, а з собою в нього було два револьвери, які належали його батькові.

Читайте також: Стрілянина в Техасі: Трамп пообіцяв докласти зусиль для посилення безпеки учнів

Поліція також виявила вибухові пристрої як у школі, так і поза шкільним кампусом, які були виготовлені в саморобний спосіб.

За словами місцевої влади, вони підозрюють, що нападник мав ще двох спільників.

Учні описують Пагуртіса, як тихого одинака.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в старшій школі міста Санта Фе в американському штаті Техас стався напад із застосуванням вогнепальної зброї, в результаті якого загинуло 10 осіб, ще стільки ж отримали поранення.

У старшій школі Санта Фе навчається понад 1,4 тис. учнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-