Хіматаки в Сирії: США поклали відповідальність на РФ й закликали засудити винних

Хіматаки в Сирії: США поклали відповідальність на РФ й закликали засудити винних

Укрінформ
Після підтвердження місії ОЗХЗ фактів застосування хімічної зброї в Сирії в лютому цього року, США звернули увагу на відповідальність Москви, яка зобов'язувалася знищити всю хімзброю та закликали притягнути до відповідальності всіх винних.

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, оприлюдненій у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Протягом семи довгих років жорстокість, скоєна режимом Асада й підтримана його прихильниками – Росією та Іраном, не була зупинена, так само як і грубі порушення міжнародного права. Страждання, які були завдані сирійському народу режимом Асада та його іранськими і російськими покровителями, є огидним. Росія, яка в 2013 році гарантувала світу знищення сирійських запасів хімічної зброї, несе відповідальність за їх подальше використання", - наголошується в документі.

У Вашингтоні "найрішучим чином" засудили використання хімічної зброї режимом Асада й назвали це діями не людини, а монстра.

Читайте також: ОЗХЗ підтвердила використання хлорину в Сирії

"Ми прихильні забезпеченню того, щоб усі відповідальні за використання хімічної зброї в Сирії були притягнуті до відповідальності. Ми не припинимо наших зусиль, спрямованих на встановлення справедливості заради жертв цих огидних хімічних атак", - наголосили в Держдепі.

Нагадаємо, 15 травня Місія зі встановлення фактів ОЗХЗ (Організації заборони хімічної зброї) оприлюднила доповідь щодо хімічної атаки в сирійському місті Саракіб 4 лютого 2018 року. Місія встановила, що в якості хімічної зброї був застосований газ хлору, який вивільнився з циліндрів шляхом механічної дії. Для встановлення фактів місія провела комплексне розслідування, в тому числі шляхом опитування свідків, отримання доказів під час інтерв'ювання, аналізу зразків на місці інциденту та інші докази. Крім того, були встановлені характерні симптоми у пацієнтів, які звернулися після хімічної атаки до лікувальних закладів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-