У США встановили, хто стояв за витоком великого масиву секретів з ЦРУ

У США встановили, хто стояв за витоком великого масиву секретів з ЦРУ

Укрінформ
Правоохоронні органи США встановили підозрюваного, який посприяв витоку масиву секретних даних про шпигунську діяльність ЦРУ за кордоном, у тому числі, програмного забезпечення для хакерських зламів.

Про це повідомило в вівторок американське центральне видання The Washington Post.

"Уряд США визначив підозрюваного у минулорічному витоку інформації про значну частину хакерського арсеналу ЦРУ, який використовувався агентством для проведення шпигунських операцій за кордоном", - зазначається в публікації.

Читайте також: Хто очолить ЦРУ: Маккейн - проти "креатури" Трампа

Йдеться про Джошуа Адама Шульте, який працював у групі ЦРУ з розробки комп'ютерного коду для розвідки іноземних противників. Зокрема, він підозрюється в передачі секретної інформації сайту "WikiLeaks". Зараз він перебуває у в'язниці Манхеттена по справах, не пов'язаних з викраденням інформації.

Поява файлів ЦРУ у відкритому доступі стала одним із найбільших витоків в історії американського розвідувального агентства, що розкриває методи його роботи. На думку представників ЦРУ та колишніх розвідників, ці дані можуть бути використані проти Сполучених Штатів. Деякі з фахівців навіть порівнювали це з крадіжкою файлів АНБ Едвардом Сноуденом, який розкрив секрети спостереження спецслужб за комп'ютерами і телефонами.

Читайте також: Сноуден представив мобільний додаток для захисту від кібершпигунів

Як повідомляється, федеральні правоохоронні органи провели обшук у квартирі Шульте в Нью-Йорку, вилучивши персональне комп'ютерне обладнання, блокноти й рукописні нотатки. Однак цих доказів поки недостатньо для того, щоб висунути чоловіку офіційні звинувачення в незаконній передачі інформації сайту WikiLeaks, де з'явилися дані ЦРУ.

Фото: SAUL LOEB/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-