Ядерна угода: США готують

Ядерна угода: США готують "глобальне" примушення Ірану до переговорів

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео найближчими днями розпочне переговори із союзниками в Європі, на Близькому Сході та в Азії, щоб переконати їх у необхідності спільного примушення Ірану відновити переговори по ядерній і ракетній програмах.

Про це повідомляє Reuters.

"Питання полягає в тому, чи погодяться союзники й, насамперед, Іран на відновлення повномасштабних переговорів після того, як США вийшли з Іранської ядерної угоди 2015 року, й відмовитися від своїх обіцянок в рамках важливої Угоди про контроль над озброєннями", - зазначає видання.

Сполучені Штати сподіваються, що Іран вдасться притягнути до переговорів через відновлення санкцій та, можливо, запровадження ще більших обмежень, які підірвуть іранську нафтову економіку, але водночас завдадуть збитків європейським та іншим міжнародним компаніям.

Як повідомило джерело в Держдепі, уже відбулися попередні спілкування з Великою Британією, Францією й Німеччиною, а також з Японією, Іраком та Ізраїлем після того, як президент США у вівторок заявив про намір вийти з Іранської ядерної угоди.

Читайте також: Іранська ядерна програма: Могеріні скликає зустріч глав МЗС трьох країн

"Передбачається, що будуть інші контакти й переговори з нашими партнерами по всьому світу, які поділяють наші інтереси. Це перший етап ", - зазначив представник Державного департаменту США.

При цьому, чиновник повідомив, що будуть також інші етапи, які зосереджуватимуться на тому, як підвищити тиск на Іран, щоб посадити його за стіл переговорів.

Тим часом, як зауважує видання, рішення Трампа щодо Ірану створює можливість для більш глибокої конфронтації між США і Тегераном, а також напруження у відносинах із найближчими союзниками Сполучених Штатів.

Фото: Flickr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-