Вільний інтернет у США може закінчитися 11 червня

Вільний інтернет у США може закінчитися 11 червня

Укрінформ
Федеральна комісія з питань комунікацій (FCC) Сполучених Штатів оголосила рішення про скасування правил "мережевого нейтралітету" 11 червня, що надасть можливість провайдерам вводити додаткову плату та ускладнювати доступ до певного контенту.

Про це повідомило в четвер американське центральне інформагентство Reuters.

"Американські правила "мережевого нейтралітету" завершать свою дію11 червня, і набудуть чинності нові правила, які відкривають провайдерам широкі повноваження щодо того, який доступ споживачі матимуть до Інтернету", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Комісія ще в грудні прийняла рішення скасувати правила так званого відкритого Інтернету, запроваджені в 2015 році. Вони, зокрема, забороняли постачальникам блокувати або сповільнювати доступ до контенту, а також нараховувати додаткову плату для споживачів за певний вміст. Правила мали на меті забезпечити безкоштовний і відкритий доступ до Інтернету, надавати споживачам рівний доступ до веб-контенту та заблокувати провайдерам можливість просувати контент, я кому вони віддають перевагу.

Читайте також: США розширили санкції проти Ірану

За новими правилами, інтернет-провайдери мають повідомляли споживачам, що вони блокують або сповільнюють певний вміст або пропонують платний "швидкісний доступ".

Рішення FCC у грудні викликало масові протести серед американського населення, після чого прокурори з 22 штатів подали позов, щоб заборонити зміну правил на користь інтернет-провайдерів. Крім того, Сенат США наступного тижня може винести це питання на голосування, яке має вирішити, затвердити чи скасувати рішення Федеральної комісії з питань комунікацій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-