Ізраїль показав, як знищив у Сирії російський “Панцир”

Ізраїль показав, як знищив у Сирії російський “Панцир”

Відео
Укрінформ
В ході ізраїльського авіаудару по об'єктах в Сирії було знищено, зокрема, сучасний російський зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир С-1” (за кодифікацією НАТО -  SA-22 Greyhound).

Відео зі знищенням сучасного зразка озброєння опубліковано в Twitter Армії оборони Ізраїля (IDF).

“IDF завдала удару системі протиповітряної оборони SA22, що було частиною широкомасштабної атаки проти військових об’єктів Ірану в Сирії”, -  йдеться у повідомленні.  

Журналісту німецького видання Bild Джуліау Рьопке вдалося провести геолокацію місця, по якому було здійснено авіаудар — військовий аеропорт “Мезза” (Дамаск), який знаходиться в 3,8 км від президентського палацу Башара Асада.

Раніше в Міноборони РФ заявляли, що зенітний ракетно-гарматний комплекс “Панцир С-1”,  прийнятий на озброєння російської армії у 2012 році,  “показав майже 100% ефективність” під час відбиття атаки авіаудару США  та союзників по об’єктах режиму Асада в Сирії в ніч на 14 квітня.  

Читайте також: Нетаньягу заявив, що Іран "перетнув червону лінію"

Як повідомлялося, Ізраїль у четвер здійснив широкомасштабну атаку в Сирії і наніс, як було заявлено, авіаудари по “майже всіх іранських інфраструктурних об'єктах у Сирії”. Обстріл був проведений у відповідь на атаку з боку іранського Корпусу вартових ісламської революції із Сирії по ізраїльських позиціях на Голанських висотах.

Напередодні, 9 травня, до Москви з візитом приїжджав прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньягу, який провів переговори з президентом РФ Володимиром Путіним щодо ситуації в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-