У Нігерії визволили більше тисячі заручників

У Нігерії визволили більше тисячі заручників "Боко Харам"

Укрінформ
Військові Нігерії, Камеруну, Чаду та Нігеру провели операцію з визволення більше тисячі заручників радикальної ісламістської організації "Боко Харам".

Про це повідомляє Newsweek.

"Бійці 22 загонів провели операцію за підтримки Багатонаціональної об'єднаної оперативної групи, в яку входять Нігерія, Камерун, Чад та Нігер, щоб врятувати заручників у селах Маламкарі, Амчака, Валаса та Гора, розташовані в районі Бама на північному сході штату Борн, де як відомо, активно діє "Боко Харам", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед заручників переважно жінки, діти, а також молоді люди, які були змушені стати бойовиками "Боко Харам".

Як відомо, "Боко Харам" —  радикальне ісламістське угруповання, що діє на північному сході Нігерії, півночі Камеруну та Нігеру. Організація заснована в 2002 році Мохамедом Юсуфом і ставила за мету побудову ісламської держави із законами шаріату.

Читайте також: У Нігерії озброєні нападники вбили у селі понад 50 осіб

Угруповання відоме численьними нападами на церкви, школи, поліцейські дільниці, а також викраденнями та вбивствами цивільного населення. Члени організації в період з 2002 до 2013 рр. вбили понад 10 тисяч осіб.

У 2014 році Рада Безпеки ООН визнала  "Боко Харам" терористичною організацією.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-