Президент Румунії відмовився зустрічатися з лідером правлячої коаліції

Президент Румунії відмовився зустрічатися з лідером правлячої коаліції

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс більше не проводитиме неформальні зустрічі з одним з лідерів правлячої коаліції на чолі з Соціал-демократичною партією головою Нижньої палати парламенту Лівіу Драгня. 

Про це глава держави заявив на брифінгу в Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Для мене Лівіу Драгня більше не є партнером для діалогу на неформальному рівні. Наші стосунки відтепер набувають виключно інституціонального характеру. Ми не зустрічаємося як друзі або як люди, що симпатизують один одному, нас зобов'язують до діалогу високі державні посади, тому діалог на рівні президента і уряду, президента і парламенту повинен тривати», - заявив Йоганніс. 

Раніше він розкритикував ініціативу правлячої коаліції про початок процедури переведення румунського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Він висловив також незгоду з візитом, що відбувся, прем'єр-міністра Віоріки Денчіле до Ізраїлю, в ході якого обговорювалося і питання про переведення посольства.

На думку румунського президента, обговорення питання про переведення посольства до Єрусалима передчасне і не відповідає нормам міжнародного права.   

Читайте також: Румунія проведе "шлюбний" референдум

Як повідомлялося, після того, як прем'єр-міністр Віоріка Денчіле відкинула запрошення президента зустрітися і обговорити соціально-економічні питання, Йоганніс зажадав відставки глави уряду. 

Прем'єр, у свою чергу, заявила, що не бачить ніяких мотивів для відставки. Аналогічну думку висловив і лідер соціал-демократів Лівіу Драгня. 

Фото: site Preşedinţie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-