Дизельгейт: Берлін не має наміру видавати Штатам екс-главу Volkswagen

Дизельгейт: Берлін не має наміру видавати Штатам екс-главу Volkswagen

Укрінформ
Обвинувачення проти колишнього гендиректора Volkswagen Мартіна Вінтеркорна, висунуте напередодні прокуратурою американського штату Мічиган, реальним тюремним терміном йому не загрожує.

Це фактично підтвердили у Мін'юсті ФРН у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зобов'язані видати громадянина країни у разі, якщо є європейський запит, це не такий випадок", - зауважив представник відомства.

Американська сторона звинувачує Вінтеркорна у змові із іншими керівниками концерну VW з метою обману влади США та клієнтів, а також порушення закону "Про чисте повітря". У принципі, покаранням йому може бути 25-річне ув'язнення.

Вінтеркорн тепер не зможе поїхати до Сполучених Штатів, де його негайно заарештують. Так сталося із менеджером VW Олівером Шмідтом, якого заарештували у Маямі, де він проводив відпустку, перед вильотом до Німеччини. Його справа ще чекає на рішення, але повідомлялося, що йому загрожує до 169 років ув'язнення у Америці. Шмідт з 2012 до початку 2015 року працював у представництві підприємства у Мічигані, відповідав за контакти із американськими регуляторними органами з питань екологічних стандартів.

Окрім Шмідта влада США звинувачує у причетності до дизельгейту ще п'ятьох колишніх або чинних топ-менеджерів VW.

Читайте також: Дизельгейт: у Німеччині пройшли обшуки Porsche

Як повідомлялося раніше, Volkswagen опинився у центрі скандалу, що отримав назву "дизельний" у вересні 2015 року, коли американські слідчі зуміли довести, що на дизельних автомобілях встановлювалося обладнання, яке занижує показники рівня вихлопних газів, у той час як у дійсності він майже у 40 разів перевищував норму. Загальна ж сума штрафних санкцій, які Volkswagen AG вже виплатила і ще виплатить у одній лише Америці - владі та клієнтам - перевищує 22 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-