США згортають кампанію проти ІДІЛ в Іраку

США згортають кампанію проти ІДІЛ в Іраку

Укрінформ
Припинення роботи штабу Командування сухопутного компонента об'єднаних сил в Іраку означає згортання масштабної кампанії коаліції на чолі зі США проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в цій країні.

Про це заявили офіційно в Об'єднаному командуванні коаліційних сил в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Штаб-квартира Командування сухопутному компоненту об'єднаних сил припинила роботу сьогодні під час церемонії в Багдаді, що означає завершення основних бойових операцій проти ІДІЛ в Іраку", - зазначається в документі.

Штаб був відповідальним за планування та проведення сухопутних операцій коаліції на підтримку іракських сил безпеки в рамках кампанії протистояння ІДІЛ в Іраку. Це дозволило звільнити понад 4,5 млн. громадян цієї країни, які перебували на підконтрольній ісламістам території.

Читайте також: В Іраку за зв'язок з ІДІЛ засудили на довічне 19 росіянок

Американський військовий контингент в Іраку налічував близько 5 тис. військових, які брали участь у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Після згортання бойових операцій, сухопутний компонент США продовжить залишатися в Іраку, однак його остаточна чисельність не повідомляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-