Померла колишня перша леді США Барбара Буш

Померла колишня перша леді США Барбара Буш

Укрінформ
У США померла колишня перша леді США Барбара Буш - дружина 41-го президента США Джорджа Буша старшого, мати 43-го президента США Джорджа Буша молодшого.

Про це передає ВВС.

Інформацію підтвердили також в Twitter колишнього президента США Джорджа Буша старшого.

Колишня перша леді США – дружина 41-го президента Джорджа Буша-старшого і мати 43-го президента Джорджа Буша-молодшого – померла у віці 92 років, повідомив офіційний представник сім'ї Джим Макграт.

Як зазначає BBC, деякий час вона хворіла, однак, відмовилася від подальшого лікування, заявивши, що хоче провести свої останні дні зі своєю сім'єю.

"Я щасливчик, що Барбара Буш була моєю матір'ю. Наша сім'я буде дуже сумувати за нею, і ми вдячні всім за молитви і добрі побажання", - зазначив Буш-молодший і додав, що його мати змушувала тримати себе в руках і сміятися до останнього дня".

Читайте також: Джордж Буш-молодший звинуватив Росію у втручанні в американські вибори

В якості першої леді вона зосередилася на проблемі грамотності і стала брати участь в роботі декількох організацій, що займаються читанням. Вона створила Фонд Барбари Буш в підтримку грамотності в сім'ї, просував розвиток навичок читання по всій Америці, особливо у дітей.

Вона мала 5 дітей, 17 внуків і 7 правнуків.

Її чоловікові зараз 93 роки, таким чином, він став самим довготривалим президентом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-