G7 схвалює знищення хімічних об’єктів у Сирії

G7 схвалює знищення хімічних об’єктів у Сирії

Заява
Укрінформ
Глави держав та урядів країн «Великої сімки» наголосили на неприпустимості застосування хімічної зброї та підтримали вжиті військові заходи проти правлячого режиму в Сирії.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві лідерів країн «Великої сімки», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, лідери G7, представляючи Канаду, Францію, Німеччину, Італію, Японію, Сполучене Королівство, Сполучені Штати Америки та Європейський Союз, є єдиними у найбільш суворому засудженні використання хімічної зброї 7 квітня у Східній Гуті, що у Сирії», - наголошується у заяві.

Як зазначається, «Велика сімка» повною мірою підтримує зусилля США, Великої Британії та Франції задля зменшення можливостей режиму президента Сирії Башара Асада у використанні хімічної зброї.

«Ця відповідь була обмеженою, пропорційною, необхідною та застосованою лише після використання усіх можливих дипломатичних кроків заради дотримання міжнародних норм проти застосування хімічної зброї», - підкреслили лідери найбільш політично та економічно потужних країн світу.

Читайте також: Трамп хоче замінити американських військових у Сирії силами союзників – ЗМІ

«Велика сімка» також заявила, що дотримується політичного процесу у вирішенні кризи в Сирії.

Як відомо, в ніч на 14 квітня Велика Британія, США і Франція завдали високоточних ракетних ударів по об'єктах в Сирії, пов'язаних з хімічною зброєю. Головними цілями коаліції стали науково-дослідний центр у Дамаску, який пов'язують з виробництвом хімічної зброї, а також два склади хімічної зброї в провінції Хомс. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-