Трамп розлютився, що Європа вислала замало російських дипломатів - WP

Трамп розлютився, що Європа вислала замало російських дипломатів - WP

Укрінформ
Американський президент Дональд Трамп був шокований і розчарований, коли дізнався, що Франція й Німеччина вислали менше російських дипломатів, ніж США.

Про це повідомляє Washington Post із посиланням на джерела.

"Наступного дня, коли було публічно оголошено про видворення (російських дипломатів - ред.), Трамп "вибухнув". Він був шокований і розчарований тим, що Франція і Німеччина висилають лише по чотири російських дипломати - що набагато менше, ніж 60, які вирішила вислати його адміністрація", - йдеться у повідомленні.

Трамп вважав, що кожна країна окремо вишле стільки ж російських дипломатів, як і США, і був обурений, коли його адміністрацію ЗМІ зобразили як країну з найжорсткішою позицією щодо Росії.

Помічники спробували заспокоїти його, повідомивши про те, що загальна кількість європейських видворень була майже однаковою з американською. Однак Трамп наголошував, що помічники ввели його в оману щодо кількості видворень російських дипломатів.

Читайте також: Помпео готовий працювати над санкціями, доки Путін “сприйме меседж”

Як повідомлялося, близько 30 країн та НАТО оголосили про висилання майже 150 російських дипломатів у відповідь на застосування Москвою бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-