Франція має докази застосування Асадом хімічної зброї – Макрон

Франція має докази застосування Асадом хімічної зброї – Макрон

Укрінформ
Франція має докази застосування Башаром Асадом хімічної зброї, чим було подолано "червону лінію" й за чим буде відповідь, аби знищити спроможність режиму надалі здійснювати хімічної атаки.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив в інтерв’ю телеканалу TF1.

"Ми маємо докази того, що минулого тижня використовувалася хімічна зброя, щонайменше хлор, і що вона використовувалася режимом Башара Асада", - сказав Макрон.

Він наголосив на тому, що щодня зв’язується з президентом США Дональдом Трампом, і що вони радяться щодо відповіді на застосування хімзброї, що станеться тоді, коли це буде "найбільш ефективним та корисним".

На переконання Макрона, у Сирії було подолану "червону лінію", за якою має бути надана відповідь, аби "знищити спроможність режиму здійснювати хімічні атаки".

Макрон також повідомив, що прагне уникнути ескалації. "Франція в жодному разі не дозволить ескалації чи будь-чого, що може зашкодити регіональній стабільності. Але ми не можемо дозволити режимам, які вважають, що можуть безкарно порушувати міжнародне право найгіршим із можливих способів, так діяти", - зазначив він.

Читайте також: Тереза Мей готує Британію до спільного наступу на Асада

Раніше президент Макрон неодноразово заявляв, що в разі доведення факту здійснення хіматак у Сирії Франція буде діяти рішуче. Кілька днів тому Франція і США домовилися виступити з єдиних позицій щодо застосування хімічної зброї в Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-