Витік даних Facebook: Цукерберг свідчить у Конгресі США

Витік даних Facebook: Цукерберг свідчить у Конгресі США

Онлайн
Укрінформ
Засновник Facebook Марк Цукерберг прибув до Конгресу США, щоб свідчити в справі про витік даних користувачів соціальної мережі.

Трансляцію проводило "Радіо Свобода".

Спочатку має бути вступна промова Цукерберга, згодом йому повинні поставити питання.

У тексті свідчення Марка Цукерберга, який був оприлюднений напередодні, зокрема, йдеться, що Facebook мав би раніше зауважити вплив Росії на американські президентські вибори осені 2016 року.

Читайте також: Facebook запроваджує нові правила для запобігання втручанню у вибори

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.

Cambridge Analytica заявила, що придбала інформацію через програму "This Is Your Digital Life", не знаючи, що ці дані збирали незаконно.

Читайте також: Дані мільйонів користувачів Facebook можуть зберігатися в Росії - експерт

У межах розслідування передачі інформації третій стороні Facebook також припинив співпрацю з фірмою з аналізу даних Cubeyou, створеною для допомоги таким бізнесам, як видавці та рекламодавці, щоб визначати маркетингову стратегію.

Технічний гігант має розібратись, чи Cubeyou збирала дані для академічних цілей, а потім використовувала для комерційної вигоди, маючи партнерські домовленості у Британії з Кембриджським університетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-