Екс-президент Бразилії Лула да Сілва здався поліції

Екс-президент Бразилії Лула да Сілва здався поліції

Укрінформ
Засуджений за обвинуваченням у корупції колишній президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва почав відбувати призначений йому 12-річний термін покарання.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що в суботу, 7 квітня, Сілва здався поліції і полетів у місто Курітіба на півдні країни. Там співробітники правоохоронних органів доставили його до місцевої штаб-квартири федеральної поліції, де вже була підготовлена камера.

Раніше 72-річний політик ухилився від добровільної явки в поліцію, як це було передбачено рішенням судді, яка виписала ордер на його арешт. Проте він не намагався втекти, а сховався в будівлі профспілки працівників металургійної промисловості в передмісті Сан-Паулу, який колись очолював. Пізніше Лула да Сілва ухвалив рішення здатися владі. Вдалося це не відразу, тому що сотні прихильників екс-глави держави, який досі користується популярністю у Бразилії, блокували будівлю профспілки, не даючи його автомобілю від'їхати.

Читайте також: Екс-президент Бразилії заявив про готовність відбути покарання

Луїс Інасіу Лула да Сілва обіймав посаду президента Бразилії з 2003 по 2010 роки. Він мав намір висунути свою кандидатуру на нових виборах у жовтні 2018 року, на яких міг б стати фаворитом з рейтингом близько 36 відсотків. Лівоцентристська Партія трудящих, заснована Лулою да Сілва, як і раніше підтримує його кандидатуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-