Президент Словаччини шкодує, що не вислав російських дипломатів

Президент Словаччини шкодує, що не вислав російських дипломатів

Укрінформ
Президент Словаччини Андрей Кіска шкодує з приводу того, що його країна не вислала російських дипломатів на знак солідарності з Британією після отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з чеським президентом Мілошем Земаном, повідомляє The Slovak Spectator.

"Він висловив жаль з приводу того, що Словаччина є єдиною країною Вишеградської групи (V4), яка не вигнала російських дипломатів після отруєння "Новічком" подвійного агента Сергія Скрипаля у Великій Британії", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Братислава 28 березня викликала свого посла в Москві для консультацій, однак не вжила жодних дипломатичних кроків проти РФ.

Читайте також: У справі Скрипаля всі дороги ведуть до Росії - британський міністр

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини Британії.

Пізніше у Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з РФ був встановлений не лабораторним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-