Сутички у Секторі Гази: кількість жертв зросла до 19 осіб

Сутички у Секторі Гази: кількість жертв зросла до 19 осіб

Укрінформ
Кількість загиблих палестинців у результаті зіткнень на кордоні Ізраїлю і Сектора Гази зросла до 19 осіб.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцевих чиновників.

"В результаті обстрілу з боку Ізраїлю на кордоні з Газою в четвер загинув палестинець, інший помер від ран, яких зазнав кілька днів тому; таким чином загальна кількість жертв серед палестинців протягом тижневого протесту на кордоні сягнула 19 осіб", - йдеться у повідомленні.

Ізраїльські військові повідомили, що загиблий був озброєний.

Як повідомлялося, наприкінці березня десятки тисяч палестинців вирішили влаштувати "Великий марш повернення" - шестиденний протест проти Ізраїлю. Вони вимагають для біженців права повернення в Ізраїль. Повідомляється, що палестинці розбили на кордоні з Ізраїлем п'ять таборів.

Читайте також: Ізраїль розірвав договір з ООН: відмовляється приймати мігрантів з Африки

Палестинці зібралися поблизу ізраїльського кордону і почали кидати каміння та "коктейлі Молотова" у бік військових. Силовики спробували придушити заворушення.

Того ж дня 1400 осіб були поранені, а 31 березня травми дістали ще 70 палестинців.

У зв'язку з цими подіями Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш і верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликали Ізраїль провести незалежне розслідування, проте міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман відхилив їхні пропозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-