В Індії придумали покарання для журналістів за фейкові новини

В Індії придумали покарання для журналістів за фейкові новини

Укрінформ
У Міністерстві інформації й телерадіомовлення Індії у понеділок заявили, що відбиратимуть (тимчасово або назавжди) урядову акредитацію у журналістів, які публікуватимуть фейкові новини.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву індійського відомства.

"У понеділок Міністерство інформації й телерадіомовлення Індії заявило, що відбиратиме (тимчасово або назавжди) урядову акредитацію у журналістів, які публікуватимуть фейкові новини, в залежності від періодичності порушення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така акредитація потрібна журналістам для відвідування міністерств або прес-конференції й семінарів, організованих урядовими департаментами. Журналісти також використовують цю акредитацію для підтвердження особи на інших заходах.

У Міністерстві чітко не роз'яснили, що таке "фейкові новини", однак зазначили, що скарги щодо написаних новин будуть направлені на розгляд Раді преси Індії, а скарги щодо телесюжетів до Національної асоціації телерадіомовників.

Читайте також: У Малайзії запроваджують кримінальну відповідальність за фейкові новини

Представники медіаспільноти в свою чергу заявили про наступ на свободу слово, і звинуватили  уряд прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді у спробі контролювати пресу перед загальними виборами, які мають відбутися наступного року.

Нагадаємо, нещодавно парламент Малайзії ухвалив закон, який передбачає кримінальну відповідальність за поширення фейкових новин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-