Молдова висилає трьох російських дипломатів

Молдова висилає трьох російських дипломатів

Укрінформ
Молдова висилає трьох російських дипломатів у відповідь на отруєння у Великобританії колишнього співробітника ГРУ Росії Сергія Скрипаля.

Про це поінформували в Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"До Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції був викликаний Надзвичайний і Повноважний посол РФ у Кишиневі Фаріт Мухаметшин. Дипломат був ознайомлений з вербальною нотою, відповідно до якої троє російських дипломатів оголошені персонами нон грата і зобов'язані залишити територію країни протягом найближчих семи днів", - йдеться в повідомленні. 

Наголошується також, що рішення про висилку дипломатів було прийнято на знак солідарності з Великобританією і рішенням Європейської Ради, які кваліфікували хіматаку в Солсбері як загрозу колективній безпеці і нормам міжнародного права. 

Читайте також: У НАТО позбавили акредитації сімох російських дипломатів – Столтенберг

Як повідомлялося, США, Канада і більш як 10 європейських країн оголосили про висилку російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у британському Солсбері.

Також 26 березня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великобританії Скрипаля.

В українському МЗС заявили, що російські дипломати, яких мають намір вислати, є представниками спецслужб РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-