У Парижі - масовий протест держслужбовців: поліція застосовує сльозогон і водомети

У Парижі - масовий протест держслужбовців: поліція застосовує сльозогон і водомети

Укрінформ
Профспілка працівників державного сектору оголосила сьогодні мобілізацію протестувальників в столиці Франції, аби висловитися проти реформ державної служби.

До протестувальників з держсектору вже приєдналися працівники залізниці, повідомляє Francetvinfo.

«На бульварі Бомарше, біля площі Бастилії поліція використовувала для приборкання натовпу сльозогінний газ та струмені води», - вказують очевидці.

Наразі точна кількість протестуючих не називається, протести продовжуються, в натовпі час від часу запалюють димові шашки.

Сьогодні протести відбулися чи досі відбуваються у 36 містах країни, загалом вони зібрали близько 110 тисяч людей, зокрема у Нанті – від 8,5 до 10 тисяч осіб, у Канах – 6 тисяч, в Марселі, Руані, Перпіньяні – по 5 тисяч, Орлеані – 4 тисячі.

Читайте також: У французькому Нанті сталися сутички між демонстрантами і поліцією

До протестів працівників державного сектору приєдналися залізничники. Також сьогодні оголосили страйк працівники шкіл.

Французи по всій країні, особливо в столичному регіоні, мали проблеми з поїздками з дому на роботу і назад. На перонах і зупинках утворилися значні затори пасажирів, що бажали втиснутися у громадський транспорт, який прибував зі значними перервами та далеко поза графіком звичного руху.

Авіакомпанія Air France має намір у п’ятницю приєднатися до загального страйку. Зокрема, у страйку братимуть участь 35% пілотів, 31% стюардес та 29% наземного персоналу. У компанії кажуть, що зможуть здійснити 75% від запланованих рейсів.

фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-