Виборчий скандал з Facebook: у Британії можуть обшукати фірму, яка

Виборчий скандал з Facebook: у Британії можуть обшукати фірму, яка "просувала” Трампа

Укрінформ
Британський комісар із захисту інформації Елізабет Денем клопотатиме про отримання ордеру на обшук компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у несанкціонованому використанні даних 50 мільйонів користувачів Facebook для впливу на вибори у США в 2016 році на користь Дональда Трампа.

Про це повідомляє BBC.

"Комісар із захисту інформації Сполученого Королівства заявила, що клопотатиме про видачу ордера на обшук бази даних та серверів, що використовуються британською фірмою Cambridge Analytica", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, лондонську компанію звинувачують в отримані даних без особистої згоди людей за допомогою онлайн-тестів.

Денем повідомила, що компанія відмовилася надати доступ до своєї бази даних.

"Я не приймаю їх пояснення, тому буду змушена звернутися до суду для отримання ордера", - сказала вона в інтерв'ю Channel 4.

За словами Денем, необхідно перевірити бази даних, сервери і зрозуміти, яким чином компанія опрацьовувала і видаляла інформацію.

Читайте також: Цукерберг "збіднів" за добу на $6,06 мільярда

У понеділок керівника Cambridge Analytica Александра Нікса також показали у прихованій зйомці в ефірі Channel 4 News. Він розповів, що його компанія може дискредитувати політиків в інтересах свої клієнтів.

Раніше повідомлялося, що статки Марка Цукерберга скоротилася на $6,06 млрд через зниження курсу акцій заснованої ним компанії Facebook. Основною причиною падіння акцій стало поява новин про те, що аналітична компанія Cambridge Analytica, яка вивчала уподобання виборців в інтересах кампанії Дональда Трампа, використовувала дані більш ніж 50 млн користувачів Facebook без їхньої згоди та на основі цього розроблено алгоритм аналізу політичних уподобань виборців.

Facebook зазначала, що не мала стосунку до діяльності Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-