Екзит-поли і ЦВК пророкують Путіну більше 70 відсотків голосів на виборах

Екзит-поли і ЦВК пророкують Путіну більше 70 відсотків голосів на виборах

Укрінформ
За попередніми даними ЦВК РФ, на виборах президента РФ за підсумками обробки 50,83% бюлетенів лідирує Володимир Путін.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Володимир Путін лідирує на виборах президента РФ за підсумками обробки 50,83% бюлетенів, він набирає 75,08% голосів", - йдеться в повідомленні.

За даними ЦВК, друге місце з результатом 13,33% зайняв Павло Грудінін, третє місце з 6,32% - Володимир Жириновський. Ксенія Собчак набрала 1,32% голосів і зайняла четверте місце.

Тим часом екзит-поли пророкують перемогу Путіну з результатом в 73,9% - це максимальний відсоток за весь час його участі у виборах. За даними опитувань ВЦВГД, друге місце дістанеться Павлу Грудініну з результатом 11,2% голосів, третє – Жириновському (6,7%). Собчак може набрати 2,5%, Григорій Явлінський - 1,6%, Борис Тітов - 1,1%, Сергій Бабурін - 1,0%, Максим Сурайкін - 0,8%.

Читайте також: Порошенко прокоментував російські вибори в окупованому Криму

В офіційному телеграм-каналі ЦВК РФ повідомляється, що явка на виборах президента на 18 годину за московським часом становила 59,94%. При цьому на минулих президентських виборах явка на цю годину становила 58,3%.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МЗС України заявив, що незаконне голосування в окупованому Криму спотворить результати виборів президента в РФ в цілому і поставить під сумнів їх легітимність. У зовнішньополітичному відомстві нголосили, що результати незаконного голосування в окупованому Криму є "нікчемними", не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством.

Євросоюз, окремі країни-члени ЄС, Сполучені Штати вже заявили, що не визнають проведення президентських виборів в РФ на території окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-