Біля берегів Греції потонув човен з мігрантами, серед загиблих півдесятка дітей

Біля берегів Греції потонув човен з мігрантами, серед загиблих півдесятка дітей

Укрінформ
У територіальних водах Греції у суботу, 17 березня, потонув човен з мігрантами на борту, внаслідок чого загинули щонайменше 16 осіб, у тому числі щонайменше 5 дітей.

Про це повідомляє Reuters.

Інцидент стався в Егейському морі біля грецького острова Агатонісі, який знаходиться поруч з турецьким узбережжям. Національність жертв наразі не відома. Місцеві чиновники стверджують, що на човні загалом перебувало 22 людини.

Біля узбережжя вертольоти і місцеві жителі, шукають тих, хто вижив, а також тіла мігрантів, які потонули.

Читайте також: У Греції перекинулася машина з мігрантами: 2 людини загинули, 7 - травмовані

"Ми не можемо терпіти смерті дітей в Егейському морі ... Рішення - захистити людей, здійснюючи безпечні процедури та безпечні маршрути для мігрантів та біженців, знищити схеми торгівлі людьми", - заявив міністр у справах мігрантів Дімітріс Віцас.

Агентство заначає, сотні тисяч біженців та мігрантів прибули до Греції, а потім далі, на захід, у 2015 році з Туреччини, здійснивши короткий, але небезпечний перехід. Сотні загинули.

Після укладення у 2016 році угоди між Європейським Союзом та Туреччиною кількість жертв зменшилась, оскільки, згідно з нею, кожен, хто прибуває на грецькі острови, повинен бути повернутий до Туреччини, якщо не отримає право на отримання притулку. Але процедури можуть тривати по кілька місяців.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-