Родичі Нємцова відмовилися брати участь в акції Собчак

Родичі Нємцова відмовилися брати участь в акції Собчак

Укрінформ
Сім'я Бориса Нємцова не братиме участі в церемонії відкриття пам'ятної таблички на його будинку, оскільки розцінює захід, який організувала кандидат у президенти Ксенія Собчак, як передвиборчий.

Про це «Коммерсанту» повідомила дочка політика Жанна Нємцова.

За її словами, мати Бориса Діна Нємцова, його сестра і брат не братимуть участі в церемонії з двох причин. По-перше, їх відмова буде знаком солідарності з нижегородськими активістами, яких заарештували на 20 діб за участь у марші пам'яті Нємцова. Другою причиною став «вибір дати - це політичний захід перед виборами».

«Нам не подобається, що пам'ять мого батька використовується в політичному дійстві», - зазначила Нємцова.

Раніше Собчак повідомила, що завершила збір підписів мешканців для установки пам'ятної таблички Нємцову на будинку. Вона оголосила, що її розмістять 16 березня.

Читайте також: Площа перед посольством РФ у Вашингтоні офіційно стала носити ім'я Нємцова

Наприкінці лютого мерія Москви дозволила встановити пам'ятну дошку на будинку Нємцова. Тоді мер Сергій Собянін розповів, що прийняв таке рішення після отримання відповідного прохання від кандидата в президенти Ксенії Собчак. При цьому мер Москви зазначив, що дошку встановлять на громадські гроші за умови згоди мешканців цього будинку.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту 27 лютого 2015 року. Вирок у справі про його вбивство винесли в липні минулого року. Виконавця вбивства Заура Дадаєва засудили до 20 років в'язниці, четверо спільників отримали від 11 до 19 років. Замовника злочину поки що не встановлено.

У Росії 18 березня відбудуться вибори президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-