Голова Арабського парламенту закликає Європу визнати Палестину

Голова Арабського парламенту закликає Європу визнати Палестину

Укрінформ
Голова Арабського парламенту Мешал Бін Фахм аль-Салмі просить парламенти європейських країн закликати свої уряди визнати державу Палестина з Єрусалимом як її столиці.

Про це повідомляє SPA

"Голова Арабського парламенту Мешал Бін Фахм аль-Салмі настійно просив парламенти європейських країн - Сполученого Королівства, Ірландії, Португалії, Франції, Італії, Іспанії, Люксембургу, Бельгії і Греції - закликати свої уряди визнати державу Палестина з Єрусалимом як її столиці", - йдеться у повідомленні.

У листах, адресованих главам цих європейських парламентів, аль-Салмі відзначив глибину історичних і стратегічних відносин між арабським світом і європейськими країнами, а також спільні інтереси між двома сторонами.

Він також високо оцінив історичну позицію цих країн на підтримку справедливості палестинського питання і процесу справедливого і всеосяжного миру шляхом голосування за резолюцію, прийняту Генеральною асамблеєю ООН 21 грудня 2017 року. У цій резолюції наголошується, що будь-які рішення і дії, спрямовані на зміну характеру міста Єрусалима, його статусу або демографічного складу, не мають жодної юридичної сили. Вони є недійсними і мають бути скасовані відповідно до резолюцій Ради Безпеки.

Спікер Арабського парламенту висловив вдячність парламенту за позицію парламентаріїв і народів цих країн, за їх оціночну роль стосовно законного права палестинського народу на самовизначення і на створення своєї незалежної держави з Єрусалимом як її столиці.

Аль-Салмі також відзначив у своїх листах, що Арабський парламент прагне того, щоб парламенти цих країн закликали свої уряди визнати державу Палестина і її столицю Східний Єрусалим у кордонах 4 червня 1967 року на основі норм міжнародного права, міжнародних документів і відповідних резолюцій ООН.

Читайте також: У Газі біля конвою прем'єра Палестини стався вибух

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня 2017 року президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль. Його рішення викликало обурення сотень тисяч мусульман по всьому світу. 

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-