У Петербурзі напали на активіста, який проводив пікет на підтримку України

У Петербурзі напали на активіста, який проводив пікет на підтримку України

Фото
Укрінформ
У центрі Петербурга здійснено напад з ножем на активіста Всеволода Нелаєва, коли той проводив пікет на знак солідарності з Україною і російським політв'язнем пацифістом Денисом Бахолдіним. Нападника затримано.

Про це повідомляється в аккаунте "Солідарність Санкт-Петербурга" у Facebook

"Зловмисника, який напав на Всеволода Нелаєва, затримали. У руках поліцейського на першому плані - ніж, з яким було скоєно напад. Щоб не зіпсувати відбитки на ножі, поліцейський тримає його між двома знятими рукавичками", - йдеться у повідомленні, що ілюструється фотографією.

Нелаєв проводив свій пікет у Петербурзі в суботу 10 березня на Анічковому мосту (Невський проспект). Він тримав у руках прапор України і плакат "Свободу політв'язню Денису Бахолдіну. "Солідарність" СПб". Спочатку нападник спробував вирвати у активіста плакат і вдарити Нелаєва, але той відхилився. Невідомий пішов, але незабаром повернувся і плеснув в обличчя активіста невідомою рідиною, а потім зав'язалася бійка, в якій зловмисник намагався поранити пікетувальника ножем. Негативному розвитку ситуації запобіг патруль поліції, що проїздив мимо. Нападник затриманий. Неглаєв написав заяву про напад у поліцію. 

Читайте також: У Берліні пройшла акція на підтримку російського активіста Бахолдіна

З 2014 року, коли Росія почала війну в Україні, активіст Денис Бахолдін неодноразово брав участь в антивійськових акціях у Москві. Його затримували за участь в протестних акціях понад 10 разів. Після цього Бахолдін переїхав до України. У березні 2017 року, сподіваючись відвідати хвору матір, він був затриманий у Брянську.

Окрім Петербурга акції солідарності з Бахолдіним були організовані у суботу також в Москві, Нижньому Новгороді, Києві, Львові, Вільнюсі, Нью-Йорку, Парижі та Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-