Скрипаль продовжував працювати на британську та інші розвідслужби — FT

Скрипаль продовжував працювати на британську та інші розвідслужби — FT

Укрінформ
Колишній розвідник ГРУ Росії Сергій Скрипаль, який перебуває в лікарні у Великій Британії після замаху на вбивство, продовжував працювати на британські розвідувальні служби та спецслужби інших зарубіжних країн.

Про це пише "Нова газета" з посиланням на Financial Times.

Джерела у службах безпеки розповіли FT, що Скрипаль після 2010 року, тобто коли був переданий Британії по обміну з Росії, передавав інформацію закордонним спецслужбам. Саме це могло стати причиною замаху.

За словами колишнього співробітника спецслужб, Скрипаль не міг допомогти в оперативній роботі, але він знав, як влаштована російська розвідка. Таким чином, сказав співрозмовник газети, колишній розвідник ГРУ міг пояснити, які були пріоритети Росії у засилання агентів на Захід, а також розповісти про способи вербування і методи контррозвідки. Це особливо було корисно в підготовці співробітників західних спецслужб.

Читайте також: Екс-шпигуна Скрипаля і його дочку могли отруїти у них вдома - ЗМІ

4 березня Сергій Скрипаль і його дочка були знайдені в непритомному стані на лавці в торговому центрі Maltings в Солсбері. Зараз вони перебувають у комі. Пізніше стало відомо, що колишнього розвідника і його дочку намагалися вбити нервово-паралітичним речовиною. Крім Скрипалів від цієї речовини постраждала ще 21 людина.

До 1999 року Сергій Скрипаль служив у ГРУ Генштабу Росії. У 2004 році його затримали за підозрою у шпигунстві на британську розвідку і засудили до 13 років суворого режиму. У 2010 році Дмитро Медведєв помилував Скрипаля і разом з ученим Ігорем Сутягіним і ще двома росіянами обміняли на 10 осіб, яких у США вважали російськими агентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-