Сирія: бойовики почали залишати Східну Гуту

Сирія: бойовики почали залишати Східну Гуту

Укрінформ
Невеликі групи ісламістських бойовиків почали залишати оточений сирійськими урядовими силами підконтрольний повстанцям анклав Східна Гута, неподалік Дамаска.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Сирійське державне телебачення 9 березня показало відео, на якому близько десяти бійців зі своїми родинами прибувають до пропускного пункту Аль-Вафідін і сідають в автобус, інформує ресурс.

Угруповання «Джейш аль-Іслам» («Армія Ісламу»), найбільша з кількох груп бойовиків у Східній Гуті, заявило, що представників джигадистського угруповання «Хаят Тахрір аш-Шам» евакуюють до північної провінції Ідліб.

Читайте також: Армія Асада взяла під контроль понад половину Східної Гути

За повідомленням, рішення про евакуацію ухвалили на консультаціях з ООН, кількома неназваними міжнародними сторонами і громадянськими лідерами зі Східної Гути.

«Джейш аль-Іслам» воює з силами президента Сирії Башара Асада у понад семирічній громадянській війні в Сирії. Якщо повстанці залишать анклав, це може покласти край насильству в регіоні. За останні два тижні під час наступу на Східну Гуту сирійська армія за підтримки артилерії й авіації, захопила близько половини території, яку колись контролювали повстанці. За оцінками правозахисників і медиків, внаслідок цього загинули близько тисячі цивільних жителів.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-