Глава МВС Словаччини не збирається у відставку через убивство журналіста

Глава МВС Словаччини не збирається у відставку через убивство журналіста

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліньяк не планує йти з посади через справу про вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його подруги.

Про це він заявив в ефірі словацького радіо, повідомляє Aktuality.

Натомість міністр наголосив, що хоче зосередитися на розкритті справи про подвійне вбивство. "Для мене найголовніше з'ясувати - хто і чому", - сказав він.

Як зазначає Aktuality, під час радіоефіру Каліньяк неодноразово висловлював обурення у звуженні всієї трагічної події до політичної відповідальності.

Керівник МВС Словаччини також відмовився відповідати на запитання, як таке можливо, що уряд міг працювати з людьми, які контактували з фігурантами останнього розслідування журналіста Куцяка.

"Це говорить лише про те, що поліція не інформує про свою діяльність. Поліція не працює за вказівками політиків. Вони виконують свої обов'язки без політиків, щоб політики не казали, що треба, а що не треба робити", - заявив міністр.

Читайте також: У Словаччині відпустили всіх арештованих у справі про вбивство журналіста

Як повідомлялося, 26 лютого стало відомо, що у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його подругу. Їхні тіла знайшли у помешканні в селі Велька Мача неподалік міста Трнава на заході країни. Поліція розслідує справу як подвійне вбивство. Найбільш імовірним мотивом вбивства правоохоронці вважають професійну діяльність Куцяка.

Фото: aktuality.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-