Землетрус в Папуа-Новій Гвінеї: 30 загиблих, 300 поранених

Землетрус в Папуа-Новій Гвінеї: 30 загиблих, 300 поранених

Фото
Укрінформ
У провінціях Хела і Саутерн-Хайлендс (Папуа-Нова Гвінея) стався землетрус магнітудою 7,5: більше 30 осіб загинули, понад 300 переважно сільських жителів отримали поранення.

Про це пише "Ліга.Новости" з посиланням на видання Post Courier.

"У столиці Менді провінції Саутерн-Хайлендс загинули 13 осіб, ще 18 - у найбільш постраждалих від землетрусу районах озера Кутуб та вулкана Босави цій же провінції", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Біля берегів Японії стався землетрус магнітудою 5,7

Згідно з даними Геологічної служби США, близько 20:00 25 лютого за київським часом підземні поштовхи струсонули провінцію Саутерн-Хайлендс, що приблизно за 560 км від столиці країни Порт-Морсбі.

З уривків повідомлень влади провінції відомо, що понад 300 переважно сільських жителів отримали поранення, багато будівель та доріг зруйновано. Електропостачання в двох провінціях було порушено, всі авіарейси скасовані.

Через віддаленость постраждалого району та відсутність зв'язку місцевій владі складно оцінити шкоду від стихії.

Читайте також: На острові у Папуа-Новій Гвінеї лютує вулкан, півтериторії вже під лавою

За інформацією компанії ExxonMobil, через землетрус постраждали адмінбудівлі та житлові приміщення на території газоконденсатного заводу Хайдес в центрі країни, тому вирішено призупинити роботу підприємства і почати евакуацію частини персоналу. Крім того, ExxonMobil призупинила польоти на найближчий аеродром Комо, доки не буде обстежена злітно-посадкова смуга.

Про тимчасове припинення діяльності у зоні лиха також заявила нафтогазовидобувна компанія Oil Search.

Уряд Папуа - Нової Гвінеї направив в район лиха бригади для оцінки наслідків землетрусу. До надання допомоги постраждалим людям і відновлення інфраструктури також залучили армію.

Фото: Twitter/IFRC Asia Pacific

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-