Армія Нігерії звільнила 76 викрадених бойовиками школярок

Армія Нігерії звільнила 76 викрадених бойовиками школярок

Укрінформ
Нігерійська армія звільнила кілька десятків школярок, раніше захоплених в одному з сіл в результаті нападу радикальних ісламістів з угрупування "Боко Харам".

Про це повідомляє DW з посиланням на представників місцевої влади.

"В якому стані знаходяться врятовані учениці, не повідомляється. Різняться і відомості про кількість звільнених школярок: за одними даними, їх 76, інші джерела не називають точну кількість", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що крім цього, були виявлені тіла ще двох вбитих школярок.

Як повідомляють свідки, напад на групу учениць сталося у понеділок ввечері. Під час нальоту багатьом учням, як і вчителям, вдалося втекти. Операція з порятунку захоплених підлітків пройшла за місцевим часом в середу ввечері. Поліція не виключає, що в руках ісламістів перебувають не менше 13 школярок.

Читайте також: Бойовики «Боко Харам» напали на школу-інтернат в Нігерії

Як повідомляв Укрінформ, десятки школярок зникли безвісти після нападу бойовиків «Боко Харам» на школу-інтернат. Керівництво штату Йоба 21 лютого повідомило про зникнення близько 50 дівчат, в той же час поліція заявила про мінімум сотню зниклих. Напад стався ще пізно ввечері 19 лютого у селищі Дапчі. Спочатку припускали, що дівчата могли втекти, але і через два дні після їх зникнення про них нічого невідомо.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-