Паризькі теракти: суд виправдав одного з підозрюваних

Паризькі теракти: суд виправдав одного з підозрюваних

Укрінформ
Паризький суд виніс вирок за звинуваченнями у пособництві тероризму трьом підозрюваним у причетності до терактів 13 листопада 2015 року у Парижі.

Двоє підозрюваних були визнані винними і отримали терміни ув'язнення, один був звільнений, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мохамед Сума, який допоміг терористам знайти квартиру, був визнаний винним і засуджений до 5 років ув'язнення. Юсеф Айт-Була – двоюрідний брат одного з організаторів теракту, за недонесення на них отримав чотири роки ув’язнення", - повідомили представники прокуратури ЗМІ після суду.

Третій з підозрюваних - Джавад Бендауд, який здав житло двом учасникам терористичної атаки 13 листопада, визнаний невинним. Суд визнав недостатність доказів того, що Бендауд знав, кому саме здав житло, та постановив випустити його на свободу. Бендауд вже провів в ув'язненні 27 місяців.

Читайте також: Паризькі напади: для пособників терористів вимагають ув'язнення

Як повідомлялося, прокуратура просила для Бендауда 4 роки ув’язнення, для Суми і Айт-Були – по чотири роки.

13 листопада 2015 року в Парижі сталася серія терористичних актів – три групи бойовиків скоїли 6 нападів у різних частинах французької столиці. 90 осіб були вбиті у концертному залі "Батаклан". Другий теракт стався на футбольному стадіоні "Стад де Франс", де внаслідок вибухів загинули чотири особи, у тому числі троє терористів. Крім того, терористи атакували декілька ресторанних закладів, розстрілявши відвідувачів. Загалом унаслідок цих атак загинуло 130 людей із 21 країни, понад 350 осіб дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-