МОК підтвердив кібератаку на сайт Олімпійських ігор

МОК підтвердив кібератаку на сайт Олімпійських ігор

Укрінформ
Організатори зимових Олімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані у неділю, 11 лютого, підтвердили кібератаку на теле- та інтернет-ресурси Олімпіади під час церемонії відкриття спортивної події. 

Проте розкривати, хто несе за неї відповідальність, у Міжнародному олімпійському комітеті відмовились, передає DW.

"Підтримання безпечних операцій є нашою ціллю", - зазначив речник МОК Марк Адамс. За його словами, комітет не збирається коментувати цю проблему, з якою  впорався. При цьому Адамс запевнив, що системи МОК перебувають у безпеці.

Представник оргкомітету Олімпіади в Пхьончхані також запевнив, що всі проблеми були вирішені ще в суботу вранці. "Ми знаємо причину проблеми, але такі проблеми часто виникають під час Ігор. Ми вирішили з МОК, що ми не збираємося розкривати джерело (кібератаки. - Ред.)", - зазначив представник оргкомітету.

Читайте також: Оргкомітет Олімпіади розслідує причини збою в роботі інтернету

Раніше організатори змагань повідомляли, що розслідують обставини кібератаки на сайт Ігор та систему Wi-Fi незадовго до церемонії відкриття. За їхніми словами, невідомий зламав сервери менш як за годину до початку церемонії відкриття. Унаслідок цього не працювало, зокрема, й телебачення у головному прес-центрі. Після цього службовці закрили сервери, щоб запобігти подальшому пошкодженню, тому сайт Олімпійських ігор-2018 певний час не працював.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-