Після повені Парижу загрожує нашестя щурів

Після повені Парижу загрожує нашестя щурів

Укрінформ
Нещодавнє затоплення вигнало щурів з їхніх звичних домівок, призвело також загибелі значної кількості щурів, яких тепер можна побачити на відкритих ділянках у Парижі. Так само ці тварини стали частіше з’являтися біля смітників, особливо в районах міста, де протікає Сена.

Дослідники приблизно підрахували, що популяція щурів у місті нараховує 3,7 млн особин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Мета полягає в тому, щоб не зменшити загальну кількість щурів у Парижі, але зменшити поширення щурів у громадському просторі», - пояснив ситуацію Жорж Салінес, керівник управління з охорони навколишнього середовища та гігієни при мерії Парижа.

Комунальні та санітарні служби міста запевняють, що щурі не несуть особливої загрози поки не вибираються на поверхню з каналізації, де вони здебільшого живуть. Зараз з деяких місць мешкання їх вигнала велика вода.

Читайте також: У Франції через негоду оголосили помаранчевий рівень небезпеки

«Щурів стало більше в тих районах, що межують із Сеною», - повідомили нещодавно ЗМІ працівники служби вивезення сміття. Тоді ЗМІ демонстрували відео, на якому кілька десятків щурів розбігалися, коли їхню схованку виявили і відкрили.

Минулого року програма боротьби з щурами обійшлася бюджету міста 1,5 млн євро.

Наразі керівництво міста вивчає програми боротьби щурами та мишами у інших містах Європи, зокрема в Будапешті та Цюріху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-